2017. okt 16.

JELENTŐS KORKÜLÖNBSÉG – 3 DOLOG, AMIRE MEGTANÍT

írta: ETCcrew
JELENTŐS KORKÜLÖNBSÉG – 3 DOLOG, AMIRE MEGTANÍT

Akár a férfi idősebb, akár a nő, nem egy új dologról van szó, talán csak kevesebbet foglalkozott ezzel a társadalom. Előtérbe kerültek az anyagiak, emiatt pedig sokszor meg is bélyegzik ezeket a kapcsolatokat. Nem titok, nem minden esetben a szerelem a fő motiváció, de nem szabad általánosítani! Az pedig tény, hogy az odafigyelés, tolerancia és türelem sokkal jobban megfigyelhető, ami azt gondolom, hogy nagyon sok esetben hiányzik és idővel a mindennapi intimitás ellaposodásához is vezet.

 Amikor a férfi az idősebb! 

Az esetek legnagyobb százalékában azért ez a felállás, a férfi ha néhány évvel is, de idősebb kedvesénél. A 15 évnél nagyobb korkülönbség sem ritka, de ezt már azért jelentősnek tekinthetjük. A köztudatban még ez is elfogadott, bár ilyenkor már azért kaphat kritikákat a pár a különböző „jóakaróktól”.

 Mi az, amivel egy idősebb férfi le tud egy fiatalabb hölgyet venni a lábáról? 

Vonatkoztassunk el az anyagiaktól és a rövid távú, futó kalandoktól – ilyen is van, nem is egy, de most nem erről van szó. Tény, hogy egy idősebb férfi már általában rendelkezik egyfajta egzisztenciával, anyagi biztonsággal, de emellett olyan tulajdonságokkal is, amelyek vonzóak a hölgyek számára. Egy idősebb férfi általában figyelmesebb, tapasztaltabb, érettebb, máshogy áll a nőkhöz, ezt a fajta odafigyelést pedig a fiatalabb generációtól sajnos nem, vagy csak nagyon ritkán kapják meg a nők. „Úri módon” tud egy idősebb férfi megismerkedni, valóban nőként tudja kezelni a nőt ez vonatkozik az apró gesztusokra, mindennapos figyelemre, türelemre és az intimitásra is, fontosnak tartják, hogy örömet okozzanak a nőnek. Ezekben a kapcsolatokban a tolerancia és az elfogadás megélése is sokkal aktívabban van jelen, mint korban egymáshoz közelebb álló pároknál.

Negatívumot nem is nagyon tudok mondani, esetleg azt, hogy ha a férfi 20-25 évvel idősebb, akkor nem biztos, hogy a gyermek nevelésénél végig párja mellett tud maradni. Nem törvényszerű, hogy a fiatalabb nő kilépne a kapcsolatból, mert ezek a férfiak tényleg nagyon odafigyelnek a nőkre, ez a fajta figyelem és odaadás pedig a fiatalabb generációnál még nem feltétlenül van jelen.

 ... és amikor a nő az idősebb! 

Nem új keletű, XXI. századi jelenségről van szó, régen is voltak ilyen kapcsolatok, és azt gondolom, hogy mindig is lesznek hasonlóak, habár a társadalom elfogadóbb az előbbi esettel.

A férfiak szempontjából vonzó lehet a tapasztalt, toleráns nő, akinek nem kell egzisztenciát felmutatni és akit nem kell elkápráztatni. Egy közel 20 évvel idősebb nő nem hárítja a szexet, örül neki, önbizalmat – és legyünk őszinték ragyogást is – ad neki, hogy fiatalabb kedvese kívánja, általában toleránsabbak is.

Mindezek ellenére legtöbbször a nők szoktak kilépni ezekből a kapcsolatokból, ha a fiatalabb férfiak elkezdenek túlzottan ragaszkodni, egy idő után „friss levegőre” vágynak.

Manapság egyik eset sem ritka, egyik sem káros, nincs jó vagy rossz opció. Érdemes azonban felmérni, hogy ki mit várhat, mit tud a másiknak adni, milyen jelen- és jövőképe van a két embernek külön-külön és együtt. Nincs biztos recept egyik kapcsolathoz sem, a tolerancia, türelem, odafigyelés, illetve az intimitás folyamatos fenntartása életkortól függetlenül fontos és sajnos sokszor hiányzik a korban egymáshoz közelebb álló pároknál is.

 

Te belemennél egy kapcsolatba egy lényegesen idősebb nővel? És egy lényegesen fiatalabbal?

 

(www.igenyesferfi.hu)

Szólj hozzá

férfi szerelem párkapcsolat intimitás korkülönbség