2018. okt 27.

Az óvszer típusai

írta: ETCcrew
Az óvszer típusai

Köztudott, hogy az óvszer sem 100%-os biztonságú mégis ezt a védekezési eszközt használják a legtöbben.  Fontos tudni, hogy az óvszer nem csak a nem kívánt terhesbe esést gátolja, hanem a nemi úton terjedő betegségek egy részétől is védelmet nyújthat, ha helyesen használjuk. Az idősebb korosztályban sokan viszolyognak az óvszer használatától, mert véleményük szerint kényelmetlen és tompulnak a szex során átélhető érzetek. Feltehetően mindkét ok mögött a nem megfelelő óvszer választás, és a nem megfelelő felhúzási technika áll. A felmérések szerint a fiatalok szívesebben alkalmaznak óvszert, esetükben is a helytelen használat jelenthet problémát.

Lássuk, milyen dolgokra kell odafigyelni az óvszer alkalmazása során!

1. Az időben való felhelyezés:
Védekezés képpen sokan a megszakításos közösülést választják hiába nem a legbiztonságosabb módszer. Lehetséges, hogy sokan nem tudják, hogy már az előváladékban is lehetnek életképes spermiumok. Ezért ajánlott már az aktus megkezdése előtt az óvszer felhelyezése, tehát az óvszert akkor kell még felhelyezni, amikor még semmi sem történt. Semmiképpen nem szabad levenni majd visszavenni az óvszert a szex során, mert ez higiéniai okokból helytelen, de mindeközben meg is sérülhet az óvszer és így elveszítheti a hatékonyságát.

2. Ügyeljünk a megfelelő tárolásra:
Az óvszer dobozán fel van tüntetve, hogy milyen körülmények között kell megfelelően tárolni. Általában szára és hűvös hely a javasolt az óvszer tárolására. Ez azért van így mert a közvetlen hő hatására úgy, mint napsütés, vagy ha olajos anyagokkal kerül kontaktba az óvszer anyaga, akkor a használat során fokozottan esélyes a kiszakadás lehetősége. Ezért is szokták javasolni, hogy az óvszer használata során érdemes kerülni az olajos alapú síkosítókat, csökkentheti az óvszer védelmi képességét.

3. Helyezzük fel helyesen:
Fontos, hogy mindig tiszta kézzel kell kinyitni a csomagolást és természetesen óvatosan, hogy a kibontás során ne sértjük meg az óvszer felületét. Az óvszer tetején található kis sapkát össze kell fogni azért, hogy ne maradjon benne felesleges levegő. Ezek a lépések után kell felhelyezni és majd letekerni a péniszre. Az óvszer ettől eltérő felhelyezése megnövelheti a teherbeesés és a nemi betegségek terjedésének az esélyét.

Milyen típusú óvszerek vannak? Az óvszer számtalan fajtája elérhető már ezért csoportokba gyűjtöttük őket és javasoljuk mellé az oda tartozó óvszert. 
 Vékonyfalú óvszer:  vékonyabb falnak köszönhetően intenzívebb élmény érhető el vele.
 Forrósító óvszer: elképesztő élményt nyújtó óvszer.

Bordázott óvszer:  ha extra élményt szeretnél nyújtani partnered számára.

 Ízesített óvszer: orális szex kedvelőinek.

 Színes óvszer: hogy feldobd a szürke hétköznapokat.

 Késleltető óvszerek: segít elnyújtani a szexet.

 Erekció óvszer:  tartósabb, erősebb merevedés érdekében.

 Óriás méretű óvszer: nagyobb pénisszel megáldottaknak.

 Natúr óvszer: az érzékeny bőrű partnerekhez.

Szólj hozzá

lifestyle férfi szex orgazmus fogamzásgátlás egészség kondom életmód párkapcsolat óvszer koton élvezet intimitás petting szexpóz