2017. okt 22.

7 tipp, ha túl korai az öröm

írta: ETCcrew
7 tipp, ha túl korai az öröm

Nem is gondolnád...

A férfiak többségének ismerős már a korai magömlés jelensége, hiszen minden 3 férfit érinti ez a szexuális zavar. Ebben a cikkben 7 tippet olvashatsz a korai magömlés ellen, melyeket alkalmazva növelheted a szexuális teljesítményed.

 

Mikor beszélünk korai magömlésről?

Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi nem tudja megfelelően kontrollálni a magömlésének idejét, és még a pénisz hüvelybe való bevezetése előtt, vagy azt követően nagyon gyorsan eléri a csúcspontot. A korai magömlés fogalma azonban viszonylagos, mert van ahol a percek alatt bekövetkező orgazmus sem okoz problémát a párkapcsolatban, hiszen a partnernek ez idő alatt (vagy előtte) volt orgazmusa, és egy hosszabb idő alatt bekövetkező magömlés is lehet korai, ha a partner ez idő alatt nem elégül ki.

Majdnem minden férfival előfordul élete során, hogy a kelleténél rövidebb idő alatt következik be az orgazmus. A korai magömlés (ejaculatio praecox) a férfiaknál leggyakrabban előforduló szexuális probléma.

A korai magömlés okai

Szervi okok:

A korai magömlés hátterében ritkán húzódnak meg a test megbetegedéséből származó okok. Néha azonban különböző betegségek kísérő tüneteként felbukkanhat a korai magömlés. Ilyen betegségek lehetnek pl.:

- a prosztata megbetegedései

- pajzsmirigy problémák

- gyulladásos megbetegedések

- hormonális problémák

- műtét után fellépő szövődmények

- örökletes tényezők

Pszichés okok:

A korai magömlés leggyakoribb okai pszichés eredetűek.

A szexuális problémákat, és ezen belül a korai magömlést előidéző pszichés okok nagyon sokrétűek lehetnek. Az alábbiakban csak a legfontosabbakat említem meg, a teljesség igénye nélkül.

- Teljesítménnyel kapcsolatos szorongások

Párkapcsolati problémák

- A partner vagy az aktus tudatalatti elutasítása

- Félelem a teherbeejtéstől

- Tapasztalatlanság

- Bűntudat

- Túl szigorú neveltetés

Van olyan elmélet is, hogy a fiatalok szexuális szárnypróbálgatásaik során, bizonyos külső körülmények hatására siettetik a magömlést. Ilyen például az a helyzet, amikor a kamasz önkielégítést végez, és fél, hogy a szülők vagy a testvérek rányitnak, ezért mindent megtesz, hogy minél gyorsabban elélvezzen. Ha ez rendszeressé válik, akkor ez a minta rögzül, így felnőttként, egy párkapcsolaton belül is problémát fog okozni.

Mit lehet tenni a korai magömlés ellen?

A legfontosabb, hogy tartósan fennálló tünetek esetén mindenképp szükséges egy orvosi kivizsgálás, aki ki tudja zárni a lehetséges szervi okokat!

Amennyiben nincs szervi elváltozás, otthon, nyugodt körülmények között, különböző gyakorlatok segítségével tanulható meg a kontroll visszaszerzése a pénisz felett.

Ebben lehet segítségedre például a Pjur Superhero Strong, amelyet megtalálhatsz a Kesleltetes.hu webshopban!

További késleltetett ejakulációt biztosító krémek, sprayk, és késleltető óvszer a Kesleltetes.hu oldalon!

  

1. Csökkentsd a szorongást!

A korai magömléssel küzdő férfiak jelentős részének van teljesítménykényszere. Saját férfiasságukat kérdőjelezik meg, ha nem tudják kielégíteni a nőt, mindig tökéletes teljesítményt várnak el maguktól, és azt gondolják, hogy a partnerük is ezt várja. Így akkor is „belemennek” egy szexuális együttlétbe, ha például fáradtság vagy munkahelyi stressz miatt nem érzik 100%-osan a vágyat a szeretkezésre. Ez azonban korai magömléshez vagy/és merevedési zavarhoz vezethet. A „felsülés” miatti félelem pedig a következő együttlétek alkalmával szorongást kelt, és kialakul egy ördögi kör.

  1. Használj óvszert!

Korai magömlésben szenvedő páciensek gyakran számolnak be a makk fokozott érzékenységéről. Az óvszerhasználat csökkenti a pénisz érzékenységét, és ezáltal késlelteti az ejakulációt.

Legyen hosszú minden pillanat!

Amor Long Love Késleltető Hatású Óvszer

Elérhető a Kesleltetes.hu Webshop oldalán!

 

  1. Koncentrálj az előjátékra!

Amennyiben a partnerednek több idő szükséges az orgazmus eléréséhez, fókuszálj az előjátékra. Legyen az előjáték hosszabb és változatosabb! Bevethettek különböző segédeszközöket, de kényeztetheted a partnered kézzel vagy szájjal is. Egy magasabb izgalmi szint elérése után már rövidebb aktusidő szükséges a nőnek, hogy eljusson az orgazmusig.

  1. Váltogasd a pozíciókat szex közben!

Próbáljatok ki új pózokat, és közben figyeld meg, hogy melyek azok a pozitúrák, amelyeknél a legkevésbé érzékeny a pénisz. A legjobb megoldás erre, az ún. lovagló póz, amikor a nő van felül.

  1. Tereld el a gondolataid!

Ha túlságosan izgatottá válsz, akkor gondolj valami olyan dologra, ami a szextől teljesen független. Elég pár másodperc, hogy kizökkenj, és az izgalmi szint alább hagyjon. Arra azonban vigyázz, hogy az idegesítő, szorongást keltő gondolatokat elkerüld.

  1. Alkalmazd a stop-start technikát!

A stop-start technika lényege, hogy amikor úgy érzed közeledik a magömlés, hagyd abba a stimulációt pár másodpercre. Ezt ismételheted mindaddig, amíg el nem szeretnéd érni az orgazmust. Ennek a technikának a lényege a rendszeres gyakorlás. A legjobban egyedül, nyugodt körülmények között, maszturbáció közben gyakorolható.

  1. Próbáld ki az összenyomásos technikát!

Ez a technika arról szól, hogy amikor úgy érzed közeledik az orgazmus, hagyd abba a stimulációt, és három ujjal szorítsd meg a péniszed a makk és a pénisztörzs találkozásánál pár másodpercig, majd várj kb. 30-60 mp-et, mielőtt folytatod a stimulációt. Addig ismételd ezt a technikát, amíg készen nem állsz az ejakulációra.

Amennyiben a felsorolt technikák nem hoznak javulást, ne szégyellj szakembertől segítséget kérni. A korai magömlés kognitív terápiával a legtöbb esetben könnyen és gyorsan rendezhető.

Tartsd kontroll alatt a tested, bírd sokáig a szexet és légy Te a legkielégítőbb szexpartner!

Joydrops Delay Pen Diszkrét Késleltető Spray

 

a Maszkulin Webshop oldalán!

(http://kerekkriszta.blog.hu)

Szólj hozzá