2017. okt 16.

EZT IMÁDNI FOGJÁK A NŐK, NE SPÓROLJ VELE!

írta: ETCcrew
EZT IMÁDNI FOGJÁK A NŐK, NE SPÓROLJ VELE!

Iránytű a női gyönyör kapujához

Kezdjük azzal, hogy szeretjük a férfiakat, de azt is szeretnénk, hogy a férfiak is szeressenek minket. A nőnek a lelkét kell behálózni, meghódítani. Természetes, hogy a férfi sokszor csak a nőt látja és beindul a vadászösztön, viszont a nőnek sokkal több odafigyelésre, kedvességre, gondoskodásra van szüksége, mint egy férfinek. Gondoljunk csak a szexuális görbére! Míg a férfi rögtön képes akcióba lendülni, majd a görbével együtt az egész aktivitás is lecseng, a nőnek ez a folyamat sokkal elnyújtottabb, ezért van szükségük az előjátékra és az utójátékra is.

 

Nap, mint nap tapasztalom, hogy a felnőtt szexualitás a pároknál azt jelenti, hogy van egy hálószobánk és egy szép ágyunk, nem kell randevú, nem kell udvarlás, itt van a lehetőség,szexeljünk jókat. Igen ám, de ezzel párhuzamosan a párok leszoknak a csókolózásról, a petting mindenféle gyönyörű elemeiről és célirányossá válik az együttlét. Ez a fajta spórolás az előjátékkal viszont az évek folyamán egyre csak fokozódni fog. Ez nem jó, a pettingnek igenis lényeges szerepe van a hosszú távon is harmonikusan működő kapcsolatoknál. A spontán szerelmeskedés is nagyon fontos, de az évek és az idő múlásával egyre inkább szükség van a gyönyörűen felépített intimitásra is.

 Mi a petting és miért fontos, hogy elég időt szánj rá? 

A petting, vagyis az előjáték a legszelídebb simogatástól az orális izgatásig gyakorlatilag mindent magába foglal. Lehetőséget ad a párnak, hogy odafigyeljenek egymásra, hogy megtanulják egymást és az is lényeges, hogy ezt a folyamatot kölcsönösen végig tudják élni, mert a szerelmi együttlét nem csak az aktusról és a kielégülésről szól.

A Kesleltetes.hu weboldalon további információk!

Sajnos idővel sokan elfelejtik, hogy az intimitásnak egy gyönyörű íve van, amit szépen fel kell építeni.

Mindennapos finom csókok, apró érintések, finom mozdulatok… Mindkét félnek oda kell figyelnie arra, hogy rengeteg finom érintést adjon a másiknak ahhoz, hogy a libidó, a szexuális vágy folyamatosan ott legyen a párkapcsolatban.

Ezeknek az együtt eltöltött pillanatoknak a megélése, az egymásra való érzéki fókuszálás nagyon fontos nem csak rövid, de a hosszú távon is harmonikusan működő kapcsolatokhoz. Nem szabad spórolni az idővel és a monotonitás sem jó. Kellenek a meglepetések, izgalmak és legfőképpen az, hogy semmiképpen se legyenek célirányosak ezek az együttlétek. A hangulatot lehet variálni zenével, hangulatvilágítással, egy pohár pezsgővel és minden olyan vágyfokozó dologgal, ami mindkét fél számára örömet jelent, számtalan mód és lehetőség van erre. A lényeg, hogy a pár könnyedén, lazán, kényeztetve, szépen megfogalmazva érkezzen el ahhoz a ponthoz, amikor mindkét fél megfelelő módon felkészült, mindkét fél szexuális görbéje megfelelő szinten van az intim együttlét következő fázisához.

Nem vagyok a híve, azt gondolom, nem vezet sehová, amit gyakran hallok a pároktól, hogy „ha már elkezdtük, fejezzük be”, azaz, hogy kompromisszumot kötnek az intimitásban. Az előjáték abban is segít, hogy mindkét fél 120 százalékban tudja megélni és akarni az együttlétet, ezáltal az sokkal minőségibb, jobb és harmonikusabb lesz, fontos, hogy erre legyen igényünk.

Az előjáték mellett az utójátékról sem szabad megfeledkezni, bár erre leginkább csak a nőknek van szüksége, de a partnerünk kedvéért fordítsunk erre is időt. Ha az intimitás, az apró mindennapos érintések, testi kontaktus eltűnik egy kapcsolatból, nagyon nehéz hosszú hónapok, akár évek múlva újra elővenni a sufniból. Ilyenkor már javasolt szakember segítségét kérni egyrészt azért, hogy a pár válláról lekerüljön a “felelősség”, felszabaduljanak a „feladat”, teljesítés terhe és felelőssége alól, másrészt, pedig egy semleges szakember sikeresebben tudja rávenni a párt az új alapról való indulásra.

Szerző: Dr. Rusz Edit Okleveles klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus.

(www.igenyesferfi.hu)

Szólj hozzá

lifestyle férfi szex érzelem orgazmus szerelem párkapcsolat élvezet intimitás petting